Még négy osztályterem újult meg

A Bolyai Farkas Elméleti Líceum nemrég felújított négy osztálytermével 11-re bővült azon helyiségek száma, amelyek korszerű körülményeket biztosítanak az oktatáshoz. Az iskola vezetői szerint a közeljövőben újabb öt terem következik.

Fotó: Nagy Tibor

Beiktatásukat követően Mátéfi István igazgató és Hajdú Zoltán aligazgató kiemelte, hogy iskolafejlesztési tervükben az első helyen a környezeti feltételek korszerűsítése, az oktatáshoz szükséges eszközrendszer megteremtése áll, ami véleményük szerint a tanulás terén is jobb eredményekhez vezet, illetve jobb közérzethez a diákok és a tanárok körében.

Tegnap újabb négy osztályterem felújításáról adott hírt Mátéfi István igazgató. Ezekben a termekben útválasztó (router), számítógép és a hozzá csatlakoztatható, mennyezetre szerelt videoprojektor, azaz digitális vetítő, a tábla fölött elhelyezett vetítővászon és az ablakokra szerelt sötétítő szalagfüggöny teszi lehetővé, hogy az adathordozóról, a tanár laptopjáról illetve az internetről kivetíthessék a képet. Ezeknek az eszközöknek a felszereléséhez fel kellett újítani a villamos vezetéket. A vetítővászon alatt hat négyzetméternyi felületű új mágneses táblák teszik lehetővé, hogy az óra tananyaga elférjen rajtuk, valamint azt is, hogy több tanuló dolgozzon egyszerre a táblánál. A szóban forgó osztályokban újrafestették a falburkolatot, felcsiszolták és lelakkozták a parkettát. Ezenkívül megduplázták a világítótesteket, 4x2 neoncsövet szerelve fel. A felújított termekben a 9., 

valamint az 5–8. osztályos diákok tanulnak. Április végére készül el újabb öt terem, a végzős osztályok termei. A 10–11.-es diákok a jövő tanévre remélhetik, hogy az iskola mind a 37 osztályterme megújul. Ehhez a Bolyai vezetői számítanak az iskolafenntartó polgármesteri hivatal támogatására, ahonnan a 22 terem felújításához szükséges festéket és lakkot kérik. 

A támogatók, illetve az iskola saját jövedelméből megvalósult munkálatokról beszámolót küldenek az épület tulajdonosának, az Erdélyi Református Egyházkerület püspökségének, és számítanak az ő segítségükre is. A nyár folyamán ugyanis szeretnék az illemhelyek felújítását és a sportpálya világítását is megoldani.

http://www.e-nepujsag.ro/op/article/még-négy-osztályterem-újult-meg 

Eseménynaptár

2020. július
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31