Anyanyelvi szinten németül

 
Nem anyanyelvük a német, mégis anyanyelvi szintű nyelvtudásról tett tanúságot az a 11 végzős bolyais diák, akik 2017. június 13-án vehették át a DSD 2 (Deutsches-Sprachidplom 2) felsőfokú nyelvvizsgát (B2/C1) tanúsító oklevelet.
Az ünnepségen Hajdu Zoltán igazgatóhelyettes köszöntötte az alkalomra Szebenből érkezett Birgit van der Leeden asszonyt, a német külügyminisztérium Külföldi Oktatási Ügyek Központja (ZfA) szaktanácsadóját, és Sabine Bruenig asszonyt, munkaközösségi tanácsadót, aki havi rendszerességgel készítette fel a diákokat. Az igazgatóhelyettes megköszönte a német államnak a lehetőséget és gratulált a diákoknak a kimagasló teljesítményért valamint az iskolai némettanárainak a diákok felkészítésében vállalt tevékenységükért.
 
Birgit van der Leeden asszony köszöntőbeszédében külön kiemelte a magyar anyanyelvű diákok rendkívüli teljesítményét, akik Romániában élve a kötelező román és a második idegennyelvként elismert angol után negyedikként ilyen magas szinten elsajátították a német nyelvet. 
Az ünnepséget az iskola táncegyüttese és furulyaköre tette színessé.
Az életre szóló oklevél számos lehetőséget megnyit a diákok előtt, hiszen a felsőfokú német nyelvismeret Európa német anyanyelvű országainak egyetemein való továbbtanulás alapfeltétele. Ugyanakkor megkönnyíti a diákok részvételét olyan nemzetközi európai oktatási projektekben, mint pl. az Erasmus program. 
A Bolyai Farkas Elméleti Líceum Maros megye egyetlen magyar nyelvű oktatási intézménye, ahol a német külügyminisztérium partnerségének köszönhetően a diákok ingyenes német felsőfokú nyelvvizsgát tehetnek.
A német katedra
 
 

Eseménynaptár

2024. július
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Oldalaink

Erasmus+

YouTube

Cambridge Assessment English

Nemzeti Tudósképző Akadémia

BolyaiArt

bolyaisok

vilagtalalkozo

appendix

bolyaischola

fizika

appendixappendix