Elkészült a IX. osztályok beosztása (2022–2023-as tanév)

A Bolyai Farkas Elméleti Líceum igazgatósága a vezetőségi tanács 162/11.07.2022-es határozata, a tanügyi törvény és a belső rendszabályzat alapján a természettudományok intenzív angol/német, társadalomtudományok intenzív angol/német kilencedik osztályokba felvételt nyert diákokat a következő kritériumok szerint osztotta be:

Természettudományok intenzív angol/német – IX. A, IX. B osztályok

 • A nyelvvizsgán az első 39 legjobb eredményt elérő diák nyert felvételt az angol szakra. A nyelvvizsgán ugyanolyan jegyet elérő diákokat a felvételi jegyük alapján rangsoroltuk.
 • A sikeresen nyelvvizsgázó (első 39) diákot a felvételi átlagok és a mellékelt ábra alapján osztottuk be a IX. A és IX. B osztályokba az intenzív angol szakra. Az azonos felvételi átlaggal rendelkező diákokat az Oktatási Minisztérium által kiadott felvételi kritériumok szerint rangsoroltuk (1. az országos felmérésen elért átlag, 2. az V-VIII osztályok átlaga, 3. az országos felmérésen román nyelv és irodalomból elért jegy, 4. az országos felmérésen matematikából elért jegy, 5. az országos felmérésen magyar nyelv és irodalomból elért jegy).
 • Azok a diákok, akik a beiratkozásnál az intenzív német szakot választották a IX. B osztályba lesznek beosztva.
 • Azok a diákok, akik az angol nyelvvizsgán az elért eredmény alapján a 39. hely után lettek rangsorolva a IX. B osztályba az intenzív német szakra lesznek beosztva.
 • Azok a diákok, akik az angol szakra jelentkeztek, de a nyelvvizsgán nem vettek részt, a IX. B osztályba az intenzív német szakra lesznek beosztva.

Társadalomtudományok intenzív angol/német szak – IX. D, IX. F osztályok

 • A nyelvvizsgán az első 39 diák nyert felvételt az angol szakra. A nyelvvizsgán ugyanolyan jegyet elérő diákokat a felvételi jegyük alapján rangsoroltuk.
 • A sikeresen nyelvvizsgázó (első 39) diákot a felvételi átlagok és a mellékelt ábra alapján osztottuk be a IX. D és IX. F osztályokba az intenzív angol szakra. Az azonos felvételi átlaggal rendelkező diákokat az Oktatási Minisztérium által kiadott felvételi kritériumok szerint rangsoroltuk (1. az országos felmérésen elért átlag, 2. az V-VIII osztályok átlaga, 3. az országos felmérésen román nyelv és irodalomból elért jegy, 4. az országos felmérésen matematikából elért jegy, 5. az országos felmérésen magyar nyelv és irodalomból elért jegy).
 • Azok a diákok, akik a beiratkozásnál az intenzív német szakot választották a IX. D osztályba lesznek beosztva.
 • Azok a diákok, akik az angol nyelvvizsgán az elért eredmény alapján a 39. hely után lettek rangsorolva a IX. D osztályban az intenzív német szakra lesznek beosztva.
 • Azok a diákok, akik az angol szakra jelentkeztek, de a nyelvvizsgán nem vettek részt a IX. D osztályba az intenzív német szakra lesznek beosztva.

 • A fenti rangsorolás szerint a kialakult osztályok osztályátlagai megközelítőleg egyformák lettek.
 • A kialakult osztályokban az utólagos cserék nem engedélyezettek.
 • Az osztályfőnökök kinevezése szeptemberben történik meg.

 

Eseménynaptár

2023. december
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Oldalaink

Erasmus+

YouTube

Cambridge Assessment English

Nemzeti Tudósképző Akadémia

BolyaiArt

bolyaisok

vilagtalalkozo

appendix

bolyaischola

fizika

appendixappendix