Erasmus + találkozó a Bolyai Farkas Elméleti Líceumban - TEARING DOWN WALLS/DÖNTSÜK LE A FALAKAT - Hétfő

Hétfő 11 óra középkori vár, korcsolyapálya

A négy ország képviselői együtt korcsolyáztak ősi várunk falai között, miközben a romániai diákok gyors történelemórát is tartottak kíváncsi társaiknak arról, hogy hogyan váltakoztak városunkban a különböző uralkodó nemzetek és kultúrák, mialatt az átlagpolgárok békésen próbáltak együtt élni a századok során. A kezdő korcsolyázók kipróbálhatták a “segítő mankókat,” delfineket és pingvineket, átérezve a tehetetlenség érzését és a segítségkérés fontosságát- mindez az Erasmus+ pályázatunk szellemében.

 

Hétfő 16 óra – Köpeczy-ház: prezentációk

Napirendi pontok: Vendégek üdvözlése, Első találkozás

Hajdú Zoltán és Tamási Zsolt igazgató urak üdvözölték a vendégeket, majd a pályázat alapcsapata is, Zongor Judit, Rupics Zsuzsanna, és Puskás-Bajkó Albina képviseletével, majd elkezdődtek a PPTbemutatók.

Téma: ”My school, my town, my region”. Mindegyik delegáció (Magyarország, Spanyolország, Litvánia és Románia) diákképviselői Power Point bemutatót tartottak iskolájukról, városukról és a régióról, ahonnan származnak. A mi iskolánkat és régiónkat Brandner Botond és Hints Orsolya diákok képviselték. A bemutatók után a diákok és tanáraik méltatták egymás prezentációit, otthonról hozott egyedi értékeit. A hangulat barátságos, családias volt, bátran tettek föl kérdéseket, és gátlásaikat leküzdve válaszoltak, mindezt angol nyelven, mely már önmagában kihívás volt számukra. Rengeteget gazdagodott az egymásról alkotott tudásunk, és mondhatni, közelebb kerültünk az általunk képviselt különböző kultúrákhoz.

Eseménynaptár

2024. május
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Oldalaink

Erasmus+

YouTube

Cambridge Assessment English

Nemzeti Tudósképző Akadémia

BolyaiArt

bolyaisok

vilagtalalkozo

appendix

bolyaischola

fizika

appendixappendix