ERASMUS képzés, Soverato, 2023. július 1-9.

Július első hetében a Bolyai Farkas Elméleti Líceum tanárcsapata részt vett az Erasmus program keretében megszervezett képzésen, melynek témája: Játékok és értékelés az online tanításban, 2022-1-RO01-KA122-SCH-000079927. A képzésnek a dél-olaszországi „Associatione JUMP – Giunventú in riSalto” szervezet adott otthont.

Az egy hetes programra Csehországból, Franciaországból, Litvániából, Lengyelországból és Romániából érkeztek a résztvevő tanárok. Maga a képzés több témakört érintett, kisebb csoportokban zajlott angol nyelven, délelőtti és délutáni üléseken.

A négy bolyais tanár Catherine Perri irányításával járta be a digitalizálódó oktatás kínálta lehetőségek néhány potenciális útját. Hogyan tehetjük érdekesebbé az órákat, legyen szó akár informatika, akár testnevelés, akár idegennyelv tantárgyakról? Hogyan vonhatók be a digitális eszközök és az Internet adta alternatívák sokasága a gyakorlatba? Mik a veszélyei, buktatói a világhálónak és mik a benne rejlő, kiaknázható értékek? Melyek a mi iskolánk jellegzetességei, hol lehet még új módon hozzájárulni digitális fejlődéséhez? Ilyen kérdésekről beszélgettünk, majd egyéni bemutatóval zártuk az utolsó közös alkalmat.

A program természetesen ahhoz is hozzásegített, hogy a többi résztvevővel ismerkedjünk. Gyakorló pedagógusok lévén a tapasztalatcsere és a jövőtervezés volt ottlétünk legfőbb hozadéka. Számos alkalom nyílt arra, hogy meséljünk saját jól működő vagy megújításra váró rendszereinkről és érdeklődhessünk a többi országban bevált gyakorlatok felől. A szervezett városnézések, kirándulások, kulturális érdekességek bemutatása vagy a közös vacsorák mind lehetőséget teremtettek nemcsak az angol nyelv gyakorlására, de a kapcsolatépítésre és a lehetséges együttműködésre is a jövőben.

A programot megkoronázta a hely varázsa: a Jón-tengeri öböl és a meglátogatott tengerparti települések – Soverato, Catanzaro és Badolato – páratlan szépsége és művészeti/kulturális öröksége.

Eseménynaptár

2023. december
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Oldalaink

Erasmus+

YouTube

Cambridge Assessment English

Nemzeti Tudósképző Akadémia

BolyaiArt

bolyaisok

vilagtalalkozo

appendix

bolyaischola

fizika

appendixappendix