"Az iskolától a web szakmáig"

című, Erasmus+ 2023-1-RO01-KA122-VET-000145442 számú, szakképzés típusú diákmobilitás projekt ismertetése

 

A projekt kedvezményezettje: a Bolyai Farkas Elméleti Líceum, Marosvásárhely, Románia.

Partnerek: az ”Informática Reparnet” és ”JDM Solutions” cégek, Spanyolország.

Támogató szervezet: M.E.P. Europrojects Granada, S.L. szervezet, Spanyolország.

A megvalósítás időszaka: 2023.10.01. – 2024.12.31.

Célcsoport: a Bolyai Farkas Elméleti Líceum XI. osztályos, matematika-informatika tagozatos diákjai.

A projekt célja

A diákok weboldalkészítéssel kapcsolatos szakmai kompetenciájának fejlesztése, kiegészítése CSS, JavaScript, Node.js, MySQL és MongoDB adatbázisokat használó weboldalak fejlesztéséhez szükséges készségekkel, ismeretekkel, európai szabványokhoz igazodó képzések keretén belül, a munkaerő piacon való sikeres elhelyezkedés esélyének növelése érdekében.

A projekt megvalósítása

A diákok a M.E.P. Europrojects Granada, S.L. által szervezett az ”Informática Reparnet” és ”JDM Solutions” cégeknél 8-8 diák számára tartott szakmai képzésen vesznek részt.

A Granadában (Spanyolország), 2024. április 15. - május 3. között zajló szakmai képzésen résztvevő 16 diák a dinamikus weblapok készítését fogja tanulni. A képzéseken a partnerekkel történő kommunikáció nyelve az angol lesz.

A partnerek képzési kínálata az IT területén rendkívül széleskörű, a két szervezet és a támogató szervezet gazdag tapasztalattal rendelkezik a különböző kultúrák megértésében és az Európa különböző országaiból érkező csoportok megismerésében ((https://reparnet.es/, https://www.jdmsolutionsgranada.com/, www.mepegranada.com).

A képzésen résztvevő diákok kiválasztása egy Válogató verseny keretén belül történik 2023 decemberében. A kiválasztott diákok 2024 február – 2024 március közötti időszakban szakmai, pedagógiai, nyelvi és kulturális felkészítő órákon, valamint műhelygyakorlatokon vesznek részt.

A képzéseken résztvevők a témakörök elsajátításával fejlesztik szakmai kompetenciáikat és csoportokban dolgozva készítenek 4 weblapot. Ugyanakkor a képzés alatt fejlesztik versenyképességüket, nyelvi készségeiket, bővítik kulturális ismereteiket, megismerik az európai társadalom multikulturális dimenzióját és érzelmileg gazdagodnak az átélt élmények által.

Várható eredmények

Az európai foglalkoztatási szabvány szerint megkövetelt Segédprogramozói kompetenciákkal kiegészült felkészültséggel rendelkező diákok, amelyet Europass Mobility szakmai tanúsítvány igazol.

Továbbfejlesztett nyelvi kompetenciákkal, jobb kommunikációs készséggel, csoportos weblapfejlesztési tapasztalattal rendelkező tanulók.

A pályázati felhívás elérhető itt.

Költségvetés: 50750 EUR

Eseménynaptár

2024. június
H K Sz Cs P Sz V
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Oldalaink

Erasmus+

YouTube

Cambridge Assessment English

Nemzeti Tudósképző Akadémia

BolyaiArt

bolyaisok

vilagtalalkozo

appendix

bolyaischola

fizika

appendixappendix