Erasmus + projekt - URISC (Urban Trees for a Sustainable City), törökországi mobilitás

A URISC ( Urban Trees for a Sustainable City) Erasmus program utolsó mobilitására december 5 – 10. között került sor Kayseriben, Törökországban. Az iskolát egy 9 tagú küldöttség képviselte: 2 tanár, valamint 7 diák. Első napunkat egy iskolai látogatással kezdtük. Meglátogattuk a Sami Yangin Anadolu Líceumot, ahol helyi diákokkal és tanárokkal ismerkedtünk, valamint tanórákon vettünk részt, hogy megismerhessük az ottani oktatási rendszert.

A következő nap legfontosabb eseménye egy konferencia volt a projekt témájában, ahol diákjaink bemutathatták szülővárosukat és iskolájukat, a városban levő fákról hallgattunk egy előadást, valamint az újrahasznosítás fontosságát mutatta be egy környezetvédelmi szakember. Ezen a konferencián részt vettek diákok a város több iskolájából, valamint a városvezetés képviselői is.

A konferencia befejezése után az Erciyes hegyre mentünk fel 2450 méterig.

A következő nap Törökország egyik legismertebb helyét látogattuk meg, Kappadókiát. A varázslatos dombok mellett a legérdekesebb látványosság a földalatti város volt. Az estét egy hagyományos török vacsora zárta, ahol megismerkedtünk néhány török néptánccal és néphagyománnyal.

Utolsó napunkat a családokkal töltöttük, valamint a várost próbáltuk felfedezni.

Egy felejthetetlen élmény számunkra ez a mobilitás és arra ösztönöz, hogy valamikor még visszatérjünk Kayseribe.

Nagy Judith Emőke és dr. Kálmán Attila

Eseménynaptár

2024. június
H K Sz Cs P Sz V
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Oldalaink

Erasmus+

YouTube

Cambridge Assessment English

Nemzeti Tudósképző Akadémia

BolyaiArt

bolyaisok

vilagtalalkozo

appendix

bolyaischola

fizika

appendixappendix