Fotókiállítás jótékony céllal

A Bolyai Farkas Elméleti Líceum első emeletén a karácsonyt megelőző héten fotókiállítás volt látható, ahol a Filmtekercs fotóklub tagjainak 32 felvételét bocsátották közszemlére. A képek eladásából származó bevételt karácsonyra a Máltai Szeretetszolgálatnak ajánlják fel.

Szövérfi Adrienn XI.-es diák, a klub egyik képviselője elmondta, hogy a Bolyaiban idén alakították a Filmtekercs klubot. Az a céljuk, hogy összegyűjtsék a videózással és fényképezéssel foglalkozó diákokat, s együtt örökítsék meg az iskolai előadásokat, eseményeket, rendezvényeket, hogy ezeket dokumentálni, illetve publikálni tudják. A felvételek az utókornak az iskola archívumában maradnak.

Eredeti cikk...

„Esterházyztak” és „esterházysok” lettek

Élménydúsan zárult pénteken a március-szeptember között zajló háromfordulós, írásbeli és szóbeli szakaszokból álló „Sem gyűlölettel, sem erőszakkal” – Esterházy János és kora című, Esterházy János halálának 60. évfordulója alkalmából 8-12. évfolyamos diákok részére meghirdetett Kárpát-medencei műveltségi vetélkedő Alsóbodokon.

Az első körben, márciusban, a 49 háromfős csapatból 34 jutott tovább, majd a második, internetes forduló után a 10 legjobb csapat mérhette össze erejét a döntőben, egy csapat azonban nem jelent meg. A vetélkedő főszervezője a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége, a feladatok összeállítását és a versenysorozat levezénylését az alsóbodoki Magyar Tannyelvű Vállalkozói Magán Szakközépiskola, valamint a szombathelyi ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium vállalták.

Eredeti cikk...

Utolsó csengőszó a Bolyaiban

Zuhogó esőben búcsúztak iskolájuktól péntek délelőtt a Bolyai Farkas Elméleti Líceum, a Református Kollégium és a Római Katolikus Teológiai Líceum végzős diákjai. Az utolsó osztályfőnöki óra és csengőszó után újabb felnőtté vált nemzedéket engedtek útnak az alma mater pedagógusai. 

Tovább ...

225 diákot tüntettek ki a bolyais Tehetségnapon

Könyvbemutatóval nyitotta egybe a diákok díjazását az ötödszörre megrendezett Tehetségnap május 17-én, szerdán, a Bolyai Farkas Elméleti Líceum dísztermében. A rendezvényen a különböző programpontok jól megfértek egymás mellett és élményszinten kompakt, homogén egységgé fésülődtek össze. Az esemény gördülékenysége mellett kiemelkedő volt a tanárok laza profizmusa, a legfontosabbak mégis a diákok, ők formálják leginkább az iskola arculatát, teszik az iskolát valamilyenné. Ez pedig a diákok napja volt, róluk szólt, és a bolyais diákok ismét megmutatták, hogy a fiatalos lendület, a tehetség és szorgalom (minden pátosz nélkül) építő jellegű, örökérvényű értékek. Bolyais diáknak lenni továbbra is közösségélmény, attitűd és életérzés, ahol önmagad lehetsz, és nem ciki rockerszerelésben átvenni a díjat – ezért is szeretjük a Bolyait.

Tovább ...

A Bolyaiban végzetteket várják Marosvásárhelyre

A nagyvilágba szakadt valamikori bolyais diákokat várják haza augusztus végén, amikor megszervezik a 7. Bolyais Világtalálkozót. Utoljára öt évvel ezelőtt hívták haza a Református Kollégium és a Bolyai Farkas Gimnázium végzettjeit, idén az iskola fennállásának 460. évfordulója adja az apropót.

Tovább ...

Eseménynaptár

2024. június
H K Sz Cs P Sz V
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30