A Gólyatábor lassan hagyománnyá nő a Bolyai Farkas Elméleti Líceum diákjainak életében. A tábor célja az iskolában működő szervezetek (Diákszövetség, iskolarádió, iskolaújság) népszerüsítése.

A tábor szervezői a Bolyai Farkas Elméleti Líceum Diákszövetségének tagjai, illetve a TranszBolyai Rádió és a Tentamen (iskolaújság) szerkesztői. A program keretén belül a kilencedikes diákok megismerkedhetnek a nagyobb diákokkal és tudomást szereznek az iskolánkban működő diákszervezetekről. A tábor legfőbb célja minél több diákot toborozni a fent említett szervezetekbe, emellett több új barátságot kialakítani. Ennek érdekében a szervezők rengeteg csapatépítő játékkal (pl. számháború, bizalomjátékok, kerekasztalbeszélgetések stb.) készülnek. Emellett a TranszBolyai Rádió és a Tentamen színes és szemléletes előadással készül (pl. régi cikkek, adásmenetek, hangosítási technikák bemutatása stb.). A Diákszövetség tagjai bemutatják a megszervezendő programokat, a hagyományos rendezvényeket és gyakorlati felkészítőt is tartanak (kérvény, engedélyezés, pályázat, szponzorkeresés és egyéb gyakorlati kérdések megmagyarázása).

Reményeink szerint minél több diák csatlakozik az iskolában működő diákszervezetekhez és kialakul egy tehetséges, áldozatkész és talpraesett csapat, egyfajta utánpótlás, akiknek a végzős diákok átadhatják a szervezet vezetését.

 

 

 

Eseménynaptár

2024. június
H K Sz Cs P Sz V
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30